НОВИНИ

IKEA вирощуватиме салат прямо у своїх магазинах

21.01.2019 13:14

Шведська мережа магазинів меблів IKEA спільно з фірмою по переробці відходів Бонбіо (Bonbio) почне вирощування салатів в контейнерах-ростильнях у своїх магазинах в містах Мальме і Хельсінгборг (Швеція) в 2019 році. Про це повідомляє EastFruit.

Живильні речовини рослини будуть отримувати з перероблених органічних відходів відповідно до політики ІКЕA з пошуку і вирішення екологічних проблем.

“25% викидів СО2 виходять з продовольства. Шведське відділення IKEA вже постачає органічні відходи різним компаніям по переробці, включаючи біогазову установку в Хельсінгборг від «OX2 Bio», дочірньої компанії з переробки відходів Бонбіо”, — сказав менеджер з розвитку мережі IKEA в Швеції, Йонас Карлехед.

У контейнерах-ростильнях можна буде регулювати освітлення, температуру і подачу живильного розчину незалежно від погодних умов, що дозволить виробляти продукцію цілий рік.

“Таке виробництво допоможе скоротити транспортні витрати, крім того, в цьому випадку відпадає необхідність у застосуванні засобів захисту рослин. Необхідна енергія буде надходити від власних вітряних електростанцій. У цьому проекті використовуються контейнери площею 30 м2, але завдяки вирощуванню в 4 яруси корисна площа збільшується до 80 м2. на кожному ярусі розташовуються 45 лотків з 20 контейнерами для рослин в кожному. Рослини будуть вирощуватися в гідропоніці, що дозволяє скоротити витрати води на 90% в порівнянні з вирощуванням у відкритому грунті. Всі параметри мікроклімату, включаючи вміст СО2, управляються з урахуванням показань датчиків”, — пояснила Катаріна Енглунд, менеджер концерну “Ingka”.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: