НОВИНИ

В Україні порахували скільки меду виробляється в країні

19.05.2020 09:32
1017702-21264

Українські пасічники виробляють близько 100 тис. тонн меду хорошої якості, вважає власник торговельної марки «Медова Фабрика» Олег Калінін, повідомляє Національний пресклуб «Українська перспектива». Про це пише agronews.ua.

Однак ефективний збут залишається для пасічників питанням номер один.

«Дорого продати мед завжди важко, – зазначає Олег. – Зараз багато хто хоче продати, але продукцію просто не беруть: наш ринок перенасичений. Щодо експорту, то бджолярі не реєструють належним чином своє виробництво. А закордонні покупці хочуть бачити походження меду, де він виробляється, в яких умовах тощо. На жаль, зараз не можна довести походження меду і тому покупці дають низьку ціну».

Рішення Олег Калінін бачить у реєстрації пасік, що легалізує фактичне виробництво меду, в роботі над кінцевим продуктом для максимізації доданої вартості, а також в сертифікації меду за стандартами органічної продукції.

Це дозволить виходити на експорт, відкривати нові ринки збуту та отримувати вищу ціну за свою продукцію, вважає експерт.

Також аграрні розписки в бджільництві Олег Калінін розглядає як стимул до реєстрації пасік згідно з чинним законодавством, що дозволить залучати фінансування у майбутньому.

Нагадаємо, стало відомо, як бджолярам отримати кредит під аграрну розписку.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: