НОВИНИ

Хороший і якісний висів — це дві великі різниці 

29.08.2022 11:17
spirit-800c-2

Кожен новий сезон приносить свої особливі умови, і аграрії повинні зробити все можливе, щоб бути готовими до будь-яких польових викликів. На практиці це означає, що всі технологічні операції слід виконати з максимальною якістю та ефективністю. Адже кожна помилка зменшує шанси на отримання хорошого врожаю, тому слід зосередити увагу на тому, щоб кожна операція була виконана бездоганно, пише  agronews.ua.

Особливу увагу слід приділяти якості сівби. Якщо допустити помилки на цьому етапі, надалі виправити їх буде неможливо.

Зазвичай аграрій помічає проблему вже після появи сходів, коли щось виправити неможливо через брак часу та відсутність оптимальних умов. Доводиться чекати нового сезону і нової спроби. Тому використання сівалок, які не здатні гарантувати дотримання потрібних параметрів сівби, слід вважати не лише недоцільним, а й, безумовно, шкідливим для економічного «здоров’я» агропідприємства.

Посівний комплекси Spirit від компанії Väderstad — це універсальні агрегати, які дають змогу досягати високої точності та продуктивності під час висіву різноманітних зернових культур. Spirit випускається у варіантах із робочою шириною 4, 6, 8 або 9 метрів.

У цих сівалках втілено інноваційні рішення, які підвищують точність сівби й спрощують виконання робіт у господарстві. Так, чіткий висів насіння в ґрунт відбувається за допомогою дводискових сошників великого діаметра (380 мм). Оптимальні умови для роботи сошників створюють  насамперед великі прикочувальні колеса, які рівномірно ущільнюють ґрунт перед висівом насіння в насіннєве ложе. Розташовані поруч із широким прикочувальним колесом індивідуальні насіннєві сошники реагують на всі нерівності поля й дотримуються сталої заданої робочої глибини. А великий діаметр опорних прикочувальних коліс забезпечує сівалці плавний, без вібрацій, хід, що підвищує точність висіву насіння на високій швидкості.

Залежно від стану ґрунту, тиск на сошник (до 80 кг) під час роботи можна змінювати безпосередньо з кабіни трактора — унікальна система TriForce від Väderstad здатна копіювати нерівності рельєфу набагато краще, ніж чотириточкова гумова амортизація. Така система дає змогу ідеально висівати насіння навіть за такої нерівної поверхні ґрунту, як, наприклад, у колії коліс трактора.

Для очищення лінії висіву від рослинних решток та інших перешкод висівні диски розміщують під агресивним кутом в шаховому порядку із зміщенням за системою Offset. Завдяки цьому Spirit зберігає задану робочу глибину, незалежно від типу ґрунту або умов роботи в полі. Більш того, конструкція передбачає невеликий робочий кут насіннєвих дисків на весь термін служби, що відчутно збільшує точність сівби. Аналогічні машини без такої системи не можуть забезпечити потрібну точність через потрапляння ґрунту між дисками.

Конічна форма насіннєвого диска створює вузьке насіннєве ложе, що мінімізує руйнування ґрунтового покриву. Також це знижує тягові вимоги до трактора й підвищує здатність працювати в умовах з пожнивними рештками на поверхні. Використання дисків конічної форми із зміщенням Offset дає змогу працювати на більшу глибину з меншим тиском на сошник.

Насіння подається перед центром дисків сошника за їхнім ходом вниз і точно потрапляє в борозну. Саме так насіннєвий диск шляхом свого обертання переміщає насіння на дно посівної борозни без додаткового ущільнення ліній висіву.

Слід сказати, що посівні комплекси Spirit — одні з небагатьох машин на ринку, які висівають насіння із шириною міжряддя 125 мм. Саме таке технологічне рішення дає змогу рівномірно висіяти насіння, що забезпечує швидке закриття поверхні поля культурними рослинами і, як наслідок, не дає шансів на проростання та розвиток бур’янів. Згідно з результатами досліджень, проведених фахівцями компанії Väderstad, було встановлено, що за висіву зернових культур із міжряддям у 125 мм кількість бур’янів зменшується на 20% порівняно з міжряддям у 150 мм.

Дізнайтесь більше про зернові сівалки Spirit за наступним посиланням.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: