НОВИНИ

Горіховий бізнес: на Черкащині вирощують фундук

28.10.2019 13:19
fdbf8a7-2.funduk-business-6

В Черкаській області в господарстві Hazelstar вирощують фундук. У власності компанії фундуковий сад площею 13 га, 18 га під чорною смородиною та 5 га — під волоським горіхом. Повідомляє epravda.com.ua.

Вже 8 років садівництвом в селі Верхнячка Христинівського району Черкасько області займається Макар Терещенко. За його словами, у 2019 році розсадник його компанії отримав офіційний статус, пройшов сертифікацію і включений у реєстр суб’єктів насінництва та розсадництва.

«Попит на фундук шалений, бо для українців це нова культура, як жимолость чи кизил. У людей ростуть фундукові дерева, але поки що з них бояться робити бізнес», — розповів Макар Терещенко.

Українці бачать перспективу цієї культури і теж потроху збільшують площі горіхових садів. Потенціал України у вирощуванні фундука надзвичайно великий та сильно недооцінений, вважає власник Hazelstar.

«Потрібно вирощувати правильні сорти горіха, наприклад, «Барселонський» і «Каталонський», які призначені для переробки. Також важливо мати значні обсяги виробництва для формування товарної партії», — додав він.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: