НОВИНИ

Гончарук розповів про угоду з Deutsche Bahn щодо Укрзалізниці

09.02.2020 21:35
deutsche-bahn

Німецькі експерти в перший рік співпраці між національними перевізниками вивчатимуть стан Укрзалізниці. Оператор залізниць Німеччини – Deutsche Bahn- з 1 січня 2021 року надаватиме підтримку в управлінні Укрзалізниця у сфері вантажних, пасажирських перевезень, інфраструктури, як і надання послуг і технічного обслуговування, заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«Першочерговими завданнями будуть вивчення стану Укрзалізниці і створення Дорожньої карти змін. Наступний крок — з 1 січня 2021 року Deutsche Bahn надаватиме підтримку в управлінні УЗ у сфері вантажних, пасажирських перевезень, інфраструктури, надання послуг і технічного обслуговування», — написав він у телеграмі.

За словами Гончарука, партнерство компаній також стимулює запуск нових маршрутів і сприятиме тіснішій інтеграції транспортних систем.

«У пріоритеті нашого уряду — підвищення ефективності управління Укрзалізницею і забезпечення переходу до європейської моделі ринку залізничних перевезень», — підкреслив прем’єр.

При цьому він нагадав, що співпраця компаній не передбачає продаж чи оренду такого стратегічно важливого державного об’єкта, як Укрзалізниця.

Як повідомлялося, Гончарук узяв участь у підписанні меморандуму між Deutsche Bahn і Укрзалізницею, яке відбулося в Києві.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: