НОВИНИ

Голландський винахідник зробив «туалет для корів»

10.04.2019 09:57

Голландський винахідник представив «туалет для корів» — пристрій, який здатний знизити кількість аміаку, що потрапляє в грунт на фермах. Новий прилад дозволяє збирати до 20 літрів рідких відходів з однієї корови. За словами автора винаходу Ханка Ханскампа, пристрій допомагає знизити обсяги забруднень аміаком на фермах, які складають до 49% від всього аміаку, що генерується сільським господарством. Аміак має негативний ефект для грунту і потрапляє в воду, пише milkua.info.

На сьогоднішній день Ханкскамп проводить тести невеликого масштабу на тваринницьких фермах Голландії. «Ви можете навчити корову користуватися нашим пристроєм», — впевнений винахідник. Нова машина розміщується у відсіку для годування і стимулює нервові рецептори тварин, що змушує їх скористатися туалетом.

За словами Ханкскампа, на одній з ферм, де він проводить тести, 7 з 58 корів уже навчилися користуватися приладом навіть без стимуляції. «Вони впізнають коробку, — каже автор винаходу. — Таким чином, стійла стають чистішими, земля сухіша, менше бруду це в будь-якому випадку краще для безпеки тварин».

У Голландії вже ввели нові вимоги, що стосуються забруднень грунтів аміаком. За словами Ханкскампа, його винахід може скоротити обсяги попадання аміаку в грунт на фермах до 50%. Ханкскамп сподівається отримати широке представлення свого винаходу на ринку до 2020 року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: