Медово-імбирний пряник вагою майже 100 кілограмів спекли у Хмельницькому. Його розмір – три на чотири метри. Щоби транспортувати пряник, довелося викликати евакуатор, пише 5 канал.
Місцеві кондитери пекли виріб майже десять днів. Витратили близько 40-ка кілограмів борошна, семи кілограмів меду, 20-ти кілограмів цукру, а ще – яйця та вершкове масло.
Гігантський пряник складався з двох фігур: хлопчика та дівчинки. Розрізали його на дві сотні шматків та роздали містянам.
“Він втілює, по-перше, душу і смак Різдва, в нього входить багато інгредієнтів – в сам пряник, а по-друге – сама історія цього пряника дуже цікава. Робили його десь приблизно до 10 днів. Він викочується, робиться частинами, потім складається, декорується, потім його збирають на великій-великій підставці, а потім евакуатором ми його везли сюди, щоб можна було його зібрати на місці”, – пояснив гендиректор кондитерського підприємства Валентин Гакало.