НОВИНИ

Громади України втратять відсотки від продажу комунальних земель

26.02.2022 16:20
7f34d72d6b445966c5c6093c48bbe011

Держава планує стягувати своєрідний «податок» з продажу земельних ділянок територіальних громад, через Закон України, що не стосується земельних відносин. Про це повідомляє agroter.com.ua, пише agronews.ua.

У лютому 2022 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №5719. 

Законопроект також передбачає розширення джерел надходжень місцевих бюджетів. Згідно документу, 10% коштів від продажу земель комунальної власності вилучатимуться до держбюджету, пише “Земляк”.

Прикінцеві положення цього закону встановлюють, що територіальні громади, при продажу земель комунальної власності, які, власне, належать цим громадам, тепер повинні сплачувати 10% від виручених коштів до державного бюджету.

«Прийнятий закон передбачає, що 90% коштів від продажу земельних ділянок зараховуватимуться до бюджетів територіальних громад, а 10% — до Державного бюджету», — ідеться у повідомленні.

Асоціація міст України вважає, що такі зміни порушують права власників (територіальних громад) розпоряджатися своїм майном та отримувати доходи від його реалізації, та звертає увагу, що після прийняття закону про «земельну децентралізацію» землі під такими фермерськими господарствами перейшли до комунальної власності.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: