НОВИНИ

Готуємо сади та ріпак озимий до цвітіння

22.04.2022 09:01
1101863417_small

Шкідники «супроводжують» посіви та насадження плодових культурних рослин практично упродовж всієї вегетації. Тому забезпечити культурам захист від них, особливо в чутливі фази росту та розвитку, – надзвичайно важлива місія для аграрія. Однією з таких фаз є цвітіння, яке у садових насаджень та ріпака озимого відбуватиметься невдовзі, і фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK рекомендують вже зараз подбати про те, щоб цей процес для культур пройшов безперешкодно.

«Поступове підвищення температурного режиму сприяє прямопропорційно розквіту плодових насаджень, а також посівів ріпака озимого: наразі в більшості регіонів сади перебувають у фазі перед цвітінням, а невдовзі розпочнеться цвітіння ріпака озимого, починаючи з південних областей і далі по всіх регіонах вирощування, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Однак паралельно, погодні умови сприяють і поширенню шкідників цих культур. Так, в садах відзначається поява яблуневого квіткоїда, букарки, казарки, брунькового довгоносика, попелиць та інших шкідників; в посівах ріпака озимого продовжують свій розвиток стебловий капустяний і великий ріпаковий прихованохоботники, ріпаковий квіткоїд тощо. В пошуках джерел живлення шкідники пошкоджують бруньки, бутони, молоді листочки, наносячи, таким чином, значної шкоди майбутній врожайності. Тому я рекомендую провести комплекс захисних заходів до початку цвітіння плодових культур і ріпака. Так ви захистите культури і вбережетесь від майбутніх втрат. Крім того, на користь такого рішення говорить і те, що дуже невелика кількість інсектицидів рекомендована для застосування під час цвітіння культур через шкідливість для корисних ентомофагів».

Віддати перевагу в цьому випадку Олександр радить багатокомпонентним системним препаратам, які забезпечать тривалу захисну дію та максимальний спектр контрольованих видів шкідників. Цим характеристикам повністю відповідає інсектицид Люкс Максі (тіаметоксам, 250 г/л + ацетаміприд, 100 г/л).

Тіаметоксам у його складі – системна діюча речовина контактно-шлункової дії, що характеризується високою швидкістю поглинання та переміщення по судинній системі рослин. Вона блокує нікотинові рецептори в постсинаптичній мембрані синапсу, які відповідають за розпізнавання молекул ацетилхоліну. В результаті блокується передача нервового імпульсу і порушується рухома активність шкідника, що, своєю чергою, не дозволяє продовжувати процес живлення. Ацетаміприд – системний інсектицид, який володіє контактною та кишковою дією. Він блокує передачу нервового імпульсу через синапс, в результаті чого шкідник гине від сильного нервового перезбудження.

У плодових насадженнях Люкс Максі високоефективно контролює брунькового довгоносика, букарок, казарок, яблуневого квіткоїда, яблуневого трача, попелиць, яблуневу плодожерку, медяниць, мінуючих молей. В посівах ріпака озимого інсектицид застосовується для боротьби зі стебловим капустяним прихованохоботником, пильщиком, ріпаковим квіткоїдом, хрестоцвітими блішками, довгоносиками тощо. Препарат характеризується високою розчинністю у воді, і, відповідно, у клітинному соку, тож тривало та надійно захищатиме рослини в цілому та нові прирости.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: