НОВИНИ

Гербіцидне рішення №1 для зернових культур і соняшника

18.04.2022 09:00
Depositphotos_1420464_xl-2015-Пшеница-озимая-web

Озимина відновила весняну вегетацію; у розпалі посівна кампанія ярих культур. Тож тим, хто в нинішньому агросезоні запланував вирощувати зернові та соняшник, фахівці UKRAVIT SCIENCE PARK рекомендують вже зараз подбати про післясходовий захист цих культур від бур’янів – тим паче в умовах імовірного дефіциту засобів захисту рослин, який прогнозується в умовах воєнного стану.

«Як відомо, культурні рослини, особливо на ранніх етапах органогенезу, надзвичайно чутливі до конкуренції за світло, простір, вологу та елементи живлення з боку сегетальної рослинності, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Так, озимим зерновим наразі загрожують зимуючі бур’яни, а із наростанням середньодобових температур до них додадуться ще й ярі види. Щодо ярих зернових, то вони також невдовзі потребуватимуть післясходового гербіцидного захисту, аби отримати всі необхідні ресурси для повноцінного росту та розвитку. Те саме стосується й соняшника, зокрема гібридів, стійких до трибенурон-метилу, вирощування яких в умовах нестачі вологи не вимагає застосування ґрунтових гербіцидів. У цьому випадку все «навантаження» буде на післясходовому захисті від бур’янів, і він повинен бути досконалим. Подбати про безконкурентний простір для росту та розвитку зернових культур і соняшника наразі – дорівнює подбати про максимальне розкриття їх генетичного потенціалу врожайності, і, відповідно, про майбутню продовольчу безпеку країни».

Щоб захистити зернові культури та соняшник, стійкий до трибенурон-метилу, від небажаної конкуренції з боку бур’янів, Олександр рекомендує застосувати високоефективний післясходовий гербіцид Голд Стар (трибенурон-метил, 750 г/кг)

Голд Стар володіє потужною системною дією. В його основі – трибенурон-метил, який блокує фермент ацетолактатсинтазу – ключовий ензим біосинтезу незамінних амінокислот (ізолейцин, лейцин і валін). Всередині рослини гербіцид швидко переміщується до місць найбільшої меристематичної активності – точок росту, внаслідок чого припиняється поділ клітин, ріст пагонів і кореневої системи бур’янів.

Голд Стар надійно контролює широкий спектр дводольних бур’янів, у тому числі стійких до 2,4-Д, як в посівах зернових культур, так і в посівах соняшника, стійкого до трибенурон-метилу. В посівах стійкого соняшника він ефективно вирішує проблеми навіть зі злісними видами –осотами, нетребою, амброзією тощо. При цьому він повністю розкладається на момент збирання врожаю і не має обмежень щодо застосування у сівозміні. Для максимальної ефективності дії гербіциду його обов’язково застосовують сумісно з ПАР Тандем (0,15%).



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: