НОВИНИ

Геопортал відкритих даних налічує близько 1000 відомостей – Лещенко

26.05.2021 17:31
map-pointer-location-on-a-laptop-3d-illustration-72HGYF3-min

Геопортал просторових даних вже налічує близько 1000 наборів відомостей різного типу та різного територіального охоплення України. Про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час презентації проекту Національної інфраструктури геопросторових даних на Всеукраїнському форумі «Україна.30. Земля». Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний портал АПК, пише agronews.ua.

«Геопортал просторових даних – це фактично живий організм, який постійно буде зростати і наповнюватися геопросторовими та метаданими країни. Наразі ми внесли до геопорталу дані понад 70 ТГ. Ключовий момент полягає в тому, що сервіс пошуку працює в режимі реального часу. Також є аналіз перегляду метаданих, відображення використання інформації в електронному форматі. Усі сервіси повністю будуть доступні для користувачів. У наших планах здійснити покриття всієї країни у стислі терміни», – розповів Роман Лещенко.

За його словами, геопортал дасть можливість максимально цифровізувати державні процеси, використовувати єдину картографічну основу.

«Геопортал – це про публічність і прозорість державної інформації. Це серйозний поштовх до вдосконалення громадського контролю, дерегуляції всіх процедур, що безумовно сприятиме інвестиційному та економічному розвитку країни», – додав Міністр.

Нагадаємо, що Мінагрополітики запускає проект зі зрошення земель.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: