НОВИНИ

Генератори від Німеччини вже отримали 7 хлібзаводів України

10.02.2023 17:21
3e09c5d3-f84ff192f8623f4b2ceccedc83a7fb5f

Декілька хлібзаводів України отримали генератори, передані Федеральним агентством з технічної допомоги (THW) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Про це розповів голова офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) П’єр Вотьє, говориться у повідомленні ФАО, пише agronews.ua.

«Завдяки нашій співпраці уже 7 хлібзаводів отримали генератори потужністю 450-550 кВт. Це надзвичайно вчасна та вагома підтримка для відновлення критично важливих продовольчих ланцюжків доданої вартості та забезпечення сотень тисяч людей життєво важливими продуктами харчування», — зазначив він.

Один із генераторів отримав ТОВ «Одеський хлібзавод №4». Підприємство розташоване в Одесі, де станом на початок 2023 року склалася найважча ситуація в Україні з енергопостачанням внаслідок війни. Підприємство стикається з постійними проблемами щодо забезпечення основної діяльності, оскільки як планові, так і позапланові відключення електроенергії порушують процес виробництва хліба, що також призводить до значних фінансових втрат.

«Робота підприємства стовідсотково залежить від безперебійної подачі електричної енергії. Ми раді, що завдяки передачі цього генератора ми можемо підтримати українців та забезпечити стійке виробництво продуктів першої необхідності — хліба», — заявив аграрний аташе Посольства Німеччини в Україні Франк Мюллер.

Одеський хлібзавод є найбільшим виробником хлібобулочної продукції на півдні України, який забезпечує хлібом більш ніж 58% населення Одеської області. На підприємстві працює 910 працівників, які щоденно виготовляють понад 100 т продукції. Випічку постачають не лише в Одеській області, хлібом забезпечують також Миколаївську і Херсонську області та безпосередньо Херсон, де наразі не працює жодне хлібопекарське виробництво.

Загалом уряд Німеччини передасть понад 700 генераторів Україні для полегшення поточної енергетичної кризи, 41 з яких буде передано виробникам продуктів харчування, зокрема, для підтримки виробництва хліба, молока, продукції тваринництва та забезпечення електроенергією складів зберігання продуктів харчування.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: