НОВИНИ

ФРН допоможе Україні шукати інвесторів для великої приватизації

10.03.2019 12:12

Німеччина надасть консультативну допомогу при проведенні великої приватизації в Україні та пошуку інвесторів до неї. Про це повідомили у прес-службі Уряду за підсумками зустрічі Міністра Кабміна Олександра Саєнка з колишнім Держсекретарем міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнером Бомба.

Під час перемовин сторони обговорили можливість залучення Райнера Бомба як спеціального консультанта з ФРН до проведення приватизації.

“Думаю, що на наступному тижні ми зможемо обговорити це питання з Прем’єр-міністром і оформити відповідного листа для початку роботи”, — зазначив Олександр Саєнко.

“Вам потрібні інвестиції, вам потрібен закордонний капітал. Я мав розмови з багатьма фондами і підприємствами з Німеччини. І є багато підприємств, які готові інвестувати в Україну. Але ж ми повинні створити певні передумови”, — зауважив  Райнер Бомба.

Раніше Райнер Бомба працював консультантом з економічних питань. Найближчим часом він має отримати спеціальний мандат від Канцлера ФРН Ангели Меркель. Аналогічний мандат має спеціальний посланник Уряду ФРН Георг Мільбрадт, який опікується сферою належного урядування та децентралізації.

“За експертною оцінкою, щомісяця в державі близько 100 державних підприємств занепадають через неспроможність виконувати та управляти промисловими процесами. Ключовий негативний ефект від такого явища – руйнування державної власності і втрата робочих місць”, – наголосили в Уряді.

У прес-службі Кабміну зазначили, що нині в Україні існує близько 3460 державних підприємств. Менше половини з них наразі припинили роботу. При цьому кожне третє державне підприємство працює у збиток.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: