НОВИНИ

Франція готова допомогти розвивати потенціал вінницьких аграріїв

14.07.2020 18:02
https://agronews.ua/

Голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов в режимі відеозв’язку обговорив з президентом компанії BETEN Ingenierie Жаном Рош створення агрокластеру та агрохабу на території області. Про це Сергій Борзов повідомив на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

“Метрополія Діжон, регіон Бургундія – Франш-Конте та кластер VITAGORA готові поділитись із вінничанами своїм досвідом, зокрема, в агроекології та сільськогосподарського машинобудування”, – зазначив він.

Сергій Борзов додав, що 15 підприємств в області заявили про участь у створенні агрокластеру, серед них 8 фермерських та сільськогосподарських підприємств – це виробники органічної продукції, а також 5 підприємств з переробки овочів та фруктів та 2 підприємства молокопереробної галузі.

“Маємо надію, що завдяки співпраці із французькими кураторами, покращимо ситуацію з водопостачанням та управлінням водними ресурсами в сільському господарстві. Місто Вінниця чекає технічну експертизу для стратегічного вдосконалення водовідведення та теплопостачання”, – наголосив Борзов.

Він додав, що до кінця липня планується подання до МЗС Франції заявки щодо включення двох додаткових напрямів для участі в програмі децентралізованої співпраці.

“Відповідь може бути надана вже у вересні. А восени чекаємо у гості експертів із Франції”, – підкреслив Голова Вінницької облдержадміністрації.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: