НОВИНИ

Французький стартап створив веганську альтернативу шкірі

12.07.2021 19:11
top-view-bananas-with-mango-on-green_141793-9541

Французький стартап створив веганську альтернативу шкірі, що не потребує забою худоби та не потребує застосування продуктів нафтопереробної промисловості, в тому числі, пластику. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Зі зростанням етичної моди бренди почали віддавати перевагу м’якій шкірі. Втім, більшість існуючих на ринку зразків створені з пластмаси. Зважаючи на це, французькому стартапу вдалось розробити новий продукт під назвою Vegskin, що являє собою еко-шкіру, виготовлену з бананів та манго.

Зробити якісний продукт вийшло не відразу. Спочатку вони експериментували з буряком, грибами та картоплею, що не дало бажаного результату. Дослідним шляхом стартап дійшов до свого ідеального інгредієнту — бананів та манго.

Компанія не застосовує свіжі фрукти. Вона утилізує ті, які втратили товарний вигляд і не підлягають подальшому продажу. Зі 100 тонн бананів чи манго можна виготовити 5-8 тис м2 рослинної шкіри.

Сам матеріал Vegskin позиціонують як більш стійку рослинну альтернативу шкірі на основі корів. Він біологічно розкладається та може замінити більшість функцій класичної шкіри — гнучкість, водонепроникність, довговічність, тощо.

Стартап планує випустити свій продукт для високоякісних брендів. З такої еко-шкіри можна створювати одяг, взуття, оббивку для меблів чи навіть інтер’єрне оздоблення автомобіля.

Нагадаємо, що науковці створили білок з пива та картоплі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: