НОВИНИ

Форс-мажор у сільгоспвиробника: як утриматися на четвертій групі спрощеної системи оподаткування

12.12.2020 16:26
taxation-of-profits

Сільгоспвиробники, які мають у наявності земельні ділянки відповідного значення і частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний рік) дорівнює або перевищує 75% можуть обрати четверту групу спрощеної системи оподаткування. Про це повідомляє Головбух,  пише agronews.ua.

Податковим кодексом передбачено випадки, коли частка сільгоспвиробництва може бути меншою за 75%. Це дозволено, якщо у попередньому звітному році на підприємстві стався форс-мажор: заморозки, посуха, повінь, пожежа тощо.

У цьому випадку разом з податковою звітністю подаєте рішення обласної ради про наявність обставин непереборної сили та перелік суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин.

Більше інформації для бухгалтера агропідприємства — на порталі Головбух.


Banner-600_600-Holvbukh-Ahro-1-1

«Головбух Агро» — єдиний в Україні повноцінний електронний журнал для бухгалтерів, які ведуть облік на підприємствах агропромислового комплексу.  Видання оперативно висвітлює законодавчі зміни, дає готові рішення робочих ситуацій, попереджає про ризики, убезпечує від штрафів та подає зрозумілі інструкції правомірних і безпечних дій. 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: