НОВИНИ

Фонд держмайна з початку року провів понад 1500 аукціонів на суму 2,2 млрд грн

05.10.2021 13:45
14-623x370

Фонд державного майна України (ФДМУ) з початку 2021 року провів понад 1500 аукціонів з продажу майна на суму більше 2,2 млрд грн.  Про це сказав голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, повідомляє Укрінформ, пише  agronews.ua.

«Приватизація це, перш за все, перетворення непродуктивних активів на продуктивні. І для цього Фонд держмайна вже провів понад 1500 аукціонів з початку року на суму більше 2,2 млрд грн», – сказав Сенниченко.

За його словами, цей процес потребує пришвидшення, а посприяти цьому мають законодавчі ініціативи. Йдеться, зокрема, про комплексний законопроєкт, що вже підтриманий народними депутатами в першому читанні та який стимулює залучення інвестицій через приватизацію, а також законодавчо закріплює впроваджені Фондом держмайна інструменти прозорості.

«Спрямування 10% надходжень від приватизації до місцевих бюджетів мотивуватиме місцеву владу та громади підтримувати приватизацію непрофільних державних активів, які лише руйнуються з часом замість стати успішними історіями розвитку», – зауважив голова ФДМУ.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: