НОВИНИ

Фірташ володіє виноградниками у Франції вартістю 7,6 млн євро

20.06.2021 11:12
vineyards-perspective-autumn-harvest-ripe-614365 (1)

Власник багатьох українських облгаз-збутів, олігарх Дмитро Фірташ володіє виноградниками у Франції вартістю 7,6 млн євро. Про це повідомляє Українська правда, пише agronews.ua.

Журналісти знайшли черговий бізнес власника групи компаній DF Group — виноробний бізнес у Франції. Зокрема, у регіоні Нова Аквітанія неподалік Бордо у Фірташа є 46 ділянок виноградників. 

«Слідство.Інфо» виявило, що у 2008 році компанія Scea Du Chateau De Gulhemanson, що належить Фірташу, придбала виноградники за 7,6 млн євро. Директором цієї компанії є колишній керуючий директор  DF Group Роберт Шетлер-Джонс. Журналісти порахували, що площа виноградників складає понад 60 гектарів. 

Окрім того, вино із виноградників Фірташа ще донедавна постачали в Україну. На деяких сайтах супермаркетів його можна знайти досі. Одну пляшку можна придбати за 300-700 гривень. Проте наразі його немає в наявності. 

За інформацію ЗМІ, імпортером вина є фірма Олексія Бунеску «Шато Фомпер». Саме цей чоловік раніше був у керівництві газорозподільних компаній з групи Фірташа. Наразі фірма-імпортер називається інакше – ТОВ «Ай Джі Консалтинг Груп». Її директор Олександр Шкурко стверджує, що більше імпортом вина вони не займаються та не співпрацюють із французькими компаніями. 

Журналісти також дізнались, що саме виноградники Фірташа стали заставою за кредити його компаній у російському ВТБ банку. Сума застави — ті ж 7,6 мільйонів євро, за які він їх придбав. 

Як пише «Слідство.Інфо», незважаючи на те, що правоохоронці розслідують потенційні зловживання з боку компаній Фірташа, його бізнес продовжує розвиватись. Так, минулого тижня Group DF вивела на ринок власну лог


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: