НОВИНИ

Фінляндія готова возити сезонних агроробітників з України чартерами

06.04.2020 16:02
original

Міністерство праці Фінляндії вже оцінило майбутній ризик карантину і відсутності робочих рук на полях. Зазвичай на полях Фінліндії збирають врожай робітники з Таїланду та Росії. Але наразі через карантин таїландці прибути не можуть. За сезонними робітниками на сільськогосподарських угіддях планують відправити чартер, в тому числі в Україну, повідомляє 24tv. Про це пише agronews.ua.

Перш, ніж вийти на фінські поля за врожаєм, робочі пробудуть 14 днів в карантині. Якщо весняні польові роботи не будуть виконані в строк, це може привести до дефіциту продуктів харчування і підвищенню цін, попереджають фермери. Через обмеження фінські фермери зіткнулися з гострим дефіцитом робочої сили. За їхніми словами, багато продуктів харчування можуть закінчитися, якщо весняні польові роботи не будуть проведені в строк.

На фінських фермах традиційно працюють сезонні працівники з України, Росії і Таїланду. Зараз міністерство праці вивчає можливість організувати чартерні рейси для українських працівників.

Йдеться приблизно про 1500 працівників – вони критично важливі для фінського сільського господарства, – розповіла старша фахівець Мінпраці Фінляндії Лаура Перхеентупа.

Також в Фінляндії планують запустити спеціальну рекламну кампанію з тим, щоб залучити на ферми місцевих жителів з числа безробітних, відправлених в примусову відпустку, студентів, школярів і біженців.

У сусідній з Фінляндією Естонії найбільші садівництва і городники, які раніше залежали від української робочої сили , почали шукати місцевих працівників. Перші працівники повинні були приїхати на весняні роботи на початку квітня.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: