ВАЖЛИВО

Фермери змушені продавати пшеницю, щоб розрахуватися з пайовиками

16.07.2022 13:02
Farm_765

Головне завдання — розрахуватися з людьми за паї, щоб не бути в боргах, а потім уже всі вторговані кошти готуються на наступний рік — на посів, міндобрива. Цьогоріч дуже великі затрати, й собівартість зерна дуже дорога, а здавати його немає куди. Про це розповів фермер із Черкащини Микола Дубина, пише «Суспільне», пише  agronews.ua.

Всього у аграрія 120 тис. га загальної посівної площі та сотня пайовиків. Аби з ними розрахуватися, потрібно реалізувати до 70 т зернових.

Господарство вже зібрало ячмінь із середньою урожайністю 3 т/га замість п’яти. Фермер пояснює, що цьогоріч на врожайність впливають палюче сонце та відсутність дощу у період дозрівання. За його словами, під час росту та достигання зерна в районі панувала засуха. Вона й стала причиною низької врожайності ячменю:

«Цей рік у нас не дуже, через те, що від сонця фактично згоріло все. Дощу вчасно не було, зерно згоріло, то врожай такий собі, середній. Із пшеницею має бути трохи краще. Порахуємо вже тоді, коли вона лежатиме в коморі».

Фермер уже розпочав збір пшениці, її врожайність прогнозує на рівні 6 т/га. 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: