НОВИНИ

Фермери з Донецька та Луганська отримають пільгове фінансування

04.01.2020 20:17
f37683e136935a560d9d95d9c1bae514_M

ТОВ «ОТП Лізинг» став партнером програми FinancEast, яка реалізується у рамках ініціативи ЄС EU4Business. Програма передбачає пільгове фінансування інвестиційних проєктів малого та середнього бізнесу у вигляді компенсації до 50% вартості придбаної у лізинг або у кредит сільськогосподарської техніки, обладнання і транспортних засобів, будівництва чи реконструкції приміщень. Про це повідомив генеральний директор ТОВ «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин під час Першого земельного форуму «Доступ до фінансів та лізингу».

«Для реалізації програми FinancEast ЄС надав Україні грант у розмірі 9,5 млн євро через німецький банк розвитку KfW. У 2020 році фермери з Донецької та Луганської областей при купівлі сільгосптехніки в лізинг отримуватимуть через банк 50% компенсації від ЄС. Реалізацію програми забезпечує Німецько-Український фонд (НУФ) через установи-партнери», — зазначає Андрій Павлушин.

За його словами, «ОТП Лізинг» за умови зняття мораторію і відкриття ринку землі пропонує сільгоспвиробникам ще один дуже зручний фінансовий інструмент — зворотній лізинг. Необхідність у такій операції буде викликана потребою в обігових коштах та необхідністю зняття з балансу найдорожчого активу.

«Ми купимо у вас трактор, навіть якщо йому 3-5 років, на виході йому повинно бути не більше 10 років. Тобто 5-річний трактор можемо профінансувати ще на 5 років», — говорить Андрій Павлушин.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: