НОВИНИ

Фермери та екологи з Німеччини судяться з урядом через глобальне потепління

01.11.2019 08:54
630_360_1462526870-2598

У Німеччині три фермерські родини і організація з захисту природи Greenpeace оскаржили в суді дії уряду Німеччини через те, що він, на думку позивачів, не докладає достатніх зусиль до зниження викидів парникових газів в атмосферу. Про це повідомляє ukrinform.ua.

«На думку позивачів, через глобальне потепління в їхніх господарствах поширюються садові шкідники, що спричиняє скорочення обсягів врожаїв та фінансові втрати. Позивачі також вказують на посухи і зливи, що також призводять до зменшення врожаїв. Це перший подібний позов в історії Німеччини. Адміністративний суд в Берліні повинен розглянути його в четвер, 31 жовтня, і в той же день ухвалити рішення», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 12 років тому Німеччина поставила собі за мету до 2020 р. домогтися зниження рівня викидів парникових газів на 40% у порівнянні з 1990 р. Однак уже сьогодні очевидно, що ця мета не буде своєчасно досягнута. Однак, оскільки цей намір було закріплено лише в «плані з захисту клімату», а не в будь-якому законі, уряд вважає позов фермерів і екологів необґрунтованим.

Позивачі ж стверджують, що постанови уряду — це не просто вираз будь-яких намірів, а обов’язкові до виконання правові акти. Виходячи з цього, родини, що займаються сільським господарством, вважають, що були порушені їхні основні права.

За словами адвоката Роди Ферхейен, яка представляє інтереси позивачів, робота фермерів істотно ускладнилася через підвищення середньої температури повітря, гради, зливи і загрози повеней, безпосередньо пов’язані з глобальним потеплінням.

«Фермерські родини та Greenpeace не збираються домагатися від уряду на суді матеріальних компенсацій. «Вони хочуть скористатися своїми основними правами і заявити: «Ви повинні докладати більше зусиль, щоб нас захистити», — пояснює адвокат.

Прессекретар міністерства охорони навколишнього середовища, коментуючи процес, заявив, що позивачі «мають повне право» звернутися до суду, щоб привернути увагу громадськості до проблеми і наполягти на більш ефективному захисту клімату.

Згідно з дослідженням Німецького інституту економічних досліджень (DIW), проведеним на замовлення Greenpeace, мета щодо зниження викиду парникових газів, намічена на 2020 р., буде досягнута в країні з п’ятирічним запізненням. За даними уряду за травень 2019 р.викиди парникових газів в Німеччині вдасться скоротити лише на 33% у порівнянні з 1990 р., а не на 40%, як це планувалося.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: