НОВИНИ

Фермери-органіки вирощують 120 сортів томатів

11.10.2019 14:05
Tomaty_Riznokolorovi

Інма Моргадо та Девід Бертран — ентузіасти органічного вирощування томатів та пошуку їх справжнього смаку. Ця пара вирощує різні сорти томатів у Хорта-де-ла-Мерсе, на околиці каталонського міста Вульпелак. Про це повідомляє Аgrotimes.ua з посиланням на HortiDaily.

Фермери придбали насіння понад 120 сортів томатів з усього світу. Вони відбирають лише найсмачніші з них, які найкраще можуть задовольнити попит та пропозицію, враховуючи також особливості землі та мінливі кліматичні умови різних місцевостей. Деякі з них — це предкові сорти, дуже малопродуктивні та візуально непривабливі.
У Хорта-де-ла-Мерсе розділяють томати на 4 великі типи за розміром та кольором: великі кольорові томати, томати середнього розміру, традиційні червоні томати та чері.

Серед найоригінальніших сортів згадують Ананасовий з дуже особливою ноткою манго; Помаранчевий полуничний томат, Помаранчевий із загостреною формою серця і вражаючим смаком; Золотий Сибір, дуже цікавий жовтий помідор з Каліфорнії; томат Жовта груша який нагадує формою жовту грушу; томат з оксамитовою шкіркою персика, томат Оранж Бомбілла з тонкою шкіркою і солодким смаком, і томат Віолет Джаспер — один з найбільш візуально привабливих сортів на сьогоднішній день.
Незважаючи на все це, вони також культивують звичну класику, оскільки «багато клієнтів просто не купують нічого, крім традиційного великого червоного помідора».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: