АГРОВІДЕО

Фермери оголошують акцію протесту через рейдерство землі у сина відомого фермера

26.03.2021 18:00
123

Всеукраїнський Конгрес Фермерів закликає своїх учасників і просто небайдужих громадян підтримати акцію протесту через Фермери оголошують акцію протесту«Самара», пише agronews.ua.

Акція відбудеться 30 березня, 11-00 у м. Новомосковськ, Дніпропетровська обл. Будівля райдержадміністрації (вул.. Шевченка 7). Координація за номером +380734446575 і також у соцмережах ВКФ та сторінці Івана Слободяника.

Фермерське господарство «Самара» – одне з перших незалежної України, а його засновник – Михайло Саєнко започаткував український фермерський рух. Своє фермерське господарство «Самара» Михайло Саєнко зареєстрував у квітні 1991 року. Отримавши згодом на законних підставах у постійне користування дві земельні ділянки – разом 53 гектари. Розвиваючи своє господарство, Михайло докладав паралельно чимало зусиль для становлення і розвитку фермерського руху, не лише на Дніпропетровщині, а й в Україні в цілому.

Зараз це господарство банально рейдернули місцеві чиновники за класичною схемою махінацій з правом постійного користування.


«В Новомосковському районі Дніпропетровщини відбулося рейдерське захоплення фермерського господарства «Самара», організоване чиновниками Новомосковської райдержадміністрації разом з головою Вільненської сільської ради», – зазначив Анатолій Гайворонський, заступник голови Конгресу Фермерів.


На, жаль від цього не застрахований жоден фермер в Україні, але мета Конгресу Фермерів – підтримка фермерів, наголошує голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник:

«Ми маємо підтримати наших Дніпропетровських побратимів, бо кожен може опинитись в такій ситуації. Наша задача – сформувати таку команду по всій країні, щоб у випадку скрути чи рейдерського захоплення чи іншої несправедливості, ми могли б допомогти один одному не тільки словом, а й ділом».

Про свою готовність підтримати акцію протесту на захист ФГ «Самара» вже заявили фермери Полтавської області:

«Коли в одного фермера біда, всі інші мають об’єднуватись, щоб підтримати і допомогти. Тому фермери Полтавщини підтримують колег з Дніпроптровської області. Ми обов’язково будемо на цій акції. Прошу всіх фермерів України приєднатись, адже біда може трапитись у кожного, тому ми маємо бути як одне ціле»,- повідомив Григорій Шамрицький, координатор Конгресу фермерів Полтавщини.

Детальніше читайте про рейдерство в матеріалі: на Дніпропетровщині у сина відомого фермера цинічно відбирають землю.


Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: