НОВИНИ

Фермери оголосили ціну на картоплю, яка влаштує всіх

08.09.2021 11:06
630_360_1567087931-470

Цього року ціни на продовольчі сорти картоплі мали би коливатися в діапазоні від 5 до 6 грн за кілограм. Такі ж котирування на продукт були і минулого року. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Ця ціна влаштувала б як виробників, так і споживачів, вважає директор фермерського господарства в Чернігівській області Григорій Ткаченко.

Наразі фермер зосереджує виробництво лише на продовольчих сортах. Така картопля має високий попит. Партії продукції клієнти господарства Григорія Ткаченка замовляють заздалегідь – ще навесні. Саме тому фермер наразі не бачить необхідності урізноманітнювати асортимент чипсовими та іншими сортами для переробки.

“Нам замовляють картоплю ще перед садінням, приїжджають до нас під час вегетації, цікавляться, який буде врожай. Виробництво продовольчої картоплі — рентабельний бізнес. Наприклад, торік ми продавали картоплю по 5–6 грн/кг. Це хороша ціна для картоплі, яка влаштовує і виробника, і споживача”, – цитує Григорія Ткаченка портал AgroTimes.

Отримати хороший урожай картоплі можливо, якщо дотримуватися технологій виробництва та правильно обрати сорти, вважає Микола Бойченко голова фермерського господарства “Межирічка” в Житомирській області.

“Важливо перед посадкою належно підготувати ґрунт. Особисто ми з цією метою вносимо до 20 тонн готового компосту на 1 гектар. Запорукою доброго врожаю також є якісний насіннєвий матеріал. Наше господарство з 2006 року співпрацює з компанією “Агріко Україна”. Ми дуже задоволені, що в Україні існує надійний постачальник якісної насіннєвої картоплі західноєвропейської селекції. Сорти картоплі, які пропонує “Агріко”, є дуже врожайними”, – говорить Микола Бойченко.

Нагадаємо, що Ціни на цукор та олію піднялися майже вдвічі.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: