НОВИНИ

Фермери налаштовані сіяти та воювати

13.03.2022 11:00
578

Посівна цього року буде складною не лише через воєнну загрозу, а й через проблеми з логістикою. Наразі постачання зупинилося, є проблеми з нестачею насіння, засобів захисту рослин, добрив. Про це повідомляє forbes.ua, пише agronews.ua.

«Але сіяти треба, тому що під загрозою продовольча безпека країни. Посівна — це наш другий фронт, — говорить засновник аграрної компанії «Агроток» (Кіровоградська область) Володимир Кабак у коментарі для Forbes.ua. — Озброюємось, готуємося дати відсіч, перебуваємо у постійному контакті з Міноборони та територіальною обороною».

Водночас триває підготовка до весняної посівної. «Ми налаштовані сіяти та воювати», — каже аграрій.

Поведінка окупантів викликає ще більший опір місцевих, які починають вести партизанську війну. На відміну від жителів міст, які через бомбардування були змушені покинути свої будинки, сільські жителі нікуди не їдуть. 

«Фермери зі своєї землі самі не підуть, вони боротимуться до останнього. Чому? Вони прямо кажуть: ми захищаємо свою землю, це війна кожного з нас і тихо відсидітися не вдасться», — йдеться в матеріалі.

Багато фермерів, за словами Володимира Кабака, мають ресурси для партизанського опору: паливо, техніку, їжу. Після 2014 року в людей також достатньо зброї. 

Аграрії мобільні: у них є сільгосптехніка, пікапи, які вони зараз використовують, зокрема, щоб забирати та відтягувати російські бронемашини до українських військових.

Читайте також: Стало відомо, як виплачуватимуться пенсії у березні.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: