НОВИНИ

Фермери Херсонщини можуть втратити частину врожаю моркви

10.12.2019 08:14
morkva (1)

Якщо протягом місяця фермери Херсонщини не продадуть моркву, то можуть втрати близько 20% урожаю через відсутність зимових сховищ. Про це повідомив фахівець зі зберігання Павло Булгаков, передає 0552.ua.

На Херсонщині фермери зауважують, що зібраний урожай моркви, цибулі, картоплі та іншої продукції гниє через відсутність облаштованих сховищ.

На думку фахівців, єдиний вихід: терміново все продавати або пускати на переробку.

Ціни на «борщовий набір» зростуть вже на початку нового року, коли настануть серйозні заморозки і фермери почнуть зазнавати збитків.

«Найбільше зростання цін відбудеться в березні. А після Нового року моркву можна буде купити за ціною у межах 8-10 грн/кг. Морква, картопля і цибуля почнуть рости в ціні, коли в результаті намокання, заморозків, хвороб і неправильного зберігання буде зіпсована значна кількість продукції», — вважає Павло Булгаков.

На думку фахівців, навіть за найгіршого розвитку подій, вартість моркви для жителів Херсона і області виявиться все-таки нижче, ніж в минулому році.

Наразі на гуртових ринках в Херсонській області моркву можна купити за середньою ціною близько 2,5-4 грн/кг.

Білоголову капусту продають за ціною від 2 до 3 грн/кг, цибуля — від 5-8 грн/кг, помідори — 13-22 грн/кг, буряк столовий — 3-4 грн/кг, а часник віддають за гуртовою ціною в 25-40 грн/кг.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: