НОВИНИ

Фермери Болгарії блокуватимуть на кордоні ввезення українського зерна

30.03.2023 15:07
Modern bright truck on road near wheat field

Болгарська національна асоціація виробників зерна розпочинає у середу триденну акцію протесту з вимогою не поширювати на Болгарію дію європейського регламенту про безмитне ввезення товарів аграрного походження з України. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на болгарські ЗМІ, пише agronews.ua.

Болгарські аграрії планують блокувати рух на чотирьох прикордонних переходах у Видині, Русе, Силистрі та Кардамі, заявляючи про збитки через імпорт зернових та олійних культур з України.

Голова асоціації Костадин Костадинов пояснив, що ринок збуту для болгарського зерна відсутній, а до збору врожаю залишилося два місяці. Новий урожай ніде буде зберігати, і ситуація навряд чи покращиться, якщо український імпорт сільськогосподарських товарів до країни продовжиться. Зерновики очікують підтримки від уряду. 

Щодня до 31 березня з 10 до 11 години ранку фермери блокуватимуть важкою технікою чотири прикордонні переходи вздовж північного кордону. Якщо після їхнього триденного протесту не буде результату, вони готові продовжувати.

«Сьомого числа (7 квітня. — Ред.) румунські колеги заблокують порт Констанца, дорогу до кордону», — додав Костадинов.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: