НОВИНИ

Фермерів просять озвучувати проблеми щодо ліцензування пального для аграріїв

23.02.2021 09:31
diesel

Голова постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань аграрної політики, землекористування, розвитку села та продовольчої безпеки Надія Іванова закликала аграріїв Миколаївщини не замовчувати проблему, яка виникла в результаті імплементації законодавства по врегулюванню ринку пального в Україні. Про це повідомляє НАШ КРАЙ Миколаївщина на сторінці у Facebook, пише  agronews.ua.

За словами Іванової отримана інформація буде розглянута на комісії та з рекомендаціями направлена до Міністерства агрополітики, парламенту та президента для подальших дій по врегулюванню нормативно-правової бази, яка замість боротьби з «підпарканними» заправками перетворилась на мільйонні штрафи за діжку з соляркою на подвір’ї фермера.

«Як голова постійної комісії з питань АПК Миколаївської обласної ради ініціюю збір інформації щодо випадків з проблемами ліцензування паливних сховищ, а також незапланованих перевірок податківцями чи іншими контролюючими органами та відповідним накладенням штрафів. Отримана інформація буде опрацьована та винесена на розгляд комісії АПК, а в подальшому рішення буде направлене в Міністерство агрополітики, Верховної ради України та президента з вимогою врегулювати нормативно-правову базу, яка замість боротьби з «підпарканними» заправками перетворилась на мільйонні штрафи за діжку з соляркою на подвір’ї фермера», — відзначила голова комісії з питань АПК.

Надія Іванова зазначила, що проблема в даному питанні існує, але звернувшись до відповідальних структур, депутат не отримала фактичної інформації для подальшого реагування. Депутат підозрює, що з аграріями взагалі ніхто не проводив роботу і сільгоспвиробники знову залишились один на один зі своїми проблемами, замовчуючи ситуації з труднощами в отриманні ліцензії або її скасуванні, масовими перевірками від податківців та накладенням штрафів.

«Як аграрій, депутат та голова комісії зверталась за інформацією до різних інстанцій щодо випадків натиску на аграріїв та проблемних питань з якими зіткнулися підприємства та фермери під час імплементації Закону. Нажаль, жодної фактичної інформації отримано не було. Також було доведено, що до всіх сільгоспвиробників, фермерів та підприємств було направлено запит на таку інформацію. Проте, особисто зателефонувавши ряду людей, я зрозуміла, що жодної інформації їм доведено не було. Не виключаю, що керуючись чиновницькими та бюрократичними методами, «папірець» було спущено до органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, але чи було далі вчинено якісь дії – невідомо. Та чи й є кому там займатись аграріями, враховуючи, що половина структур ліквідована, половина в процесі ліквідації, а практично у всіх інших немає ні управлінь, ні відділів, ні навіть відповідального з питань агро-промислового сектору», — відзначила Надія Іванова.

Як голова комісії з питань АПК вона звернулася до аграріїв з проханням надати їй особисто інформацію щодо ситуації з ліцензуванням та тими проблемами, які існують на сьогоднішній день у сільгоспвиробників.

«Тож прошу вас, колеги аграрії, те що стосується питання з ліцензуванням та зберіганням палива чи інших проблем, які виникають, звертатись особисто до мене через мою сторінку в соціальних мережах, на електронну пошту [email protected].  Поповнювати бюджет за рахунок ліцензування, а потім за рахунок штрафів аграріїв – це не чесно і це точно не боротьба з тіньовим паливним бізнесом», — сказано у зверненні.

Нагадаємо, аграріїв масово позбавляють ліцензій на зберігання пального для власних потреб. Масштаби перевірок вразили навіть міністра аграрної політики Романа Лещенка. Наразі, Роман Лещенко ініціює зміни щодо ліцензування пального для аграріїв. Також пропонує встановити нормативи витрат палива на гектар, при дотриманні яких документальні перевірки взагалі повинні бути скасовані.


Конгрес Фермерів ще восени наголошував на проблемі перевірок ліцензування. Історї оштрафованих розповідали у відеоблозі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: