НОВИНИ

Фермер з Волині вирощує кавуни гіганти

20.08.2020 18:32
arbuz

Фермер Василій Гурський з Волині навіть не дивлячись не несприятливо погоду цього річ зібрав гарний врожай кавунів. Цю культуру він вирощує вже не один рік. Про це повідомляє volyn, пише agronews.ua.

Висіваємо сорти ранні й надранні, яких маємо до десятка. Усі вони дають добрий врожай. Маємо і холодостійкий сорт Чумак. Під баштан треба відводити місце, де цілий день світить сонце. На північній частині ділянки можна посіяти кукурудзу або посадити квасолю на тичках”, – радить аграрій. 

Господар підживлює рослини коров’яком та трав’яним настоєм, у який додають зокрема молоду кропиву та стебла дикого хмелю (він підсилює плетучі властивості кавуна). Пропорція така: на 40-літровий бачок беруть 3 відра води, 2 натоптані відра кропиви та 1 відро стебел хмелю. Відтак розчин розводять водою і поливають.

“Наше насіння розходиться по цілій Україні, навіть у Вінницькій та Миколаївській областях. Приходять туристи, які цікавляться і дивуються, що в наших умовах можна виростити такі баштанні. А от з фітофторою борюся народними способами: на 7 літрів води додаю 3 літри сироватки та 10 крапель йоду. Цим розчином кавуни обприскую двічі. Якщо прогнозують затяжні дощі, то напередодні й після закінчення дощового періоду”, – розповідає фермер.  


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: