НОВИНИ

Фермер з Вінниці вирощує 150 сортів винограду

05.10.2020 11:02
sorta-vinograda-1

У сімейному господарстві, яке розташовано в околицях м. Ладижина на Вінниччині, Нінель та Володимир Пазюченки вирощують 150 сортів винограду. Виноградарством подружжя займається впродовж 10 років. Про це повідомляє ladyzhyn.news, пише agronews.ua.

«Сьогодні в нас росте 150 сортів винограду. Висаджуємо їх, спостерігаємо, як сорт поводить себе на нашій землі. Якщо сорт пристосований до наших умов, ми починаємо його вирощувати», — розповідає Нінель Пазюченко.

До цього подружжя працювало агрономами Ладижинської ТЕС. Після закриття теплиць перейшли в Паливно-транспортний цех, а вже тоді почали займатися вирощуванням винограду самостійно. Володимир Пазюченко закінчив Уманський сільгоспінститут за спеціальністю плодівництво та виноградарство, де здобув спеціальність агронома.

«Виноградарство потребує багато часу і любові. Мій чоловік постійно в роботі. Якщо один день щось проґавиш, то хвороби за добу можуть вкрити весь виноград. Взагалі, вирощування винограду — постійний безперервний цикл. Це дуже важка робота. Хто не знає, думає, що посадив лозу, і май собі користь. Та це не так. Бо навіть купити саджанці також зараз не дешево — вартість одного чубука коливається від 500 до 600 грн, залежно від нових видів сорту. Наш виноград добре знають не тільки в Ладижині. Він екологічно-чистий, смачний. Ми душу вкладаємо в цю справу», — ділиться Нінель Пазюченко.

З її слів, цьогоріч весна була холодна, то ж у всіх виноград 3 тижні не розвивався і достиг, відповідно, з запізненням, тому масово виноград почав достигати лише у вересні.

Нагадаємо, МЗС запроваджує нові формати співпраці для підтримки українських експортерів.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: