Фермер з с.Вільховець Борщівського району вже 11 років займається органічним вирощуванням овочів та зелені. Його продукція користується попитом і має своїх прихильників. Про це йдеться на 0352.ua, пише agronews.ua.
Василь Баранюк в теплиці вирощує органічні помідори, огірки, капусту, перець, моркву, буряки та зелень. Рослини ростуть цілий рік, змінюючи одні одних. Зазвичай асортимент вирощеного традиційний, проте може змінюватися в залежності від попиту та ціни на ринку.
«Після збору врожаю у теплиці залишається багато зелені та органічних відходів. Власне, вони і служать для нього відмінною поживою та джерелом вітамінів. Саме тому я не викидаю на перший погляд непотрібну зелену масу, а розстеляю її по землі, тобто проводжу мульчування», — розповів Василь Баранюк.
За його словами, органіка, яка розкладається ціле літо, насичує ґрунт цілим комплексом поживних речовин, а також зберігає у ньому багато вологи. Мульча є поживною для бактерій, грибків, черв’яків та різноманітних жучків, які живуть у землі та покращують її структуру і родючість.
Фермер запевняє, що такі підходи до роботи, значно полегшують роботу. Мототехніка стала непотрібною, адже органіка, яка є у землі, працює набагато краще за техніку.