НОВИНИ

Фермер з Кривого Рогу вирощує мікрозелень у теплиці під клубну музику

22.12.2020 19:02
1_965x0

Рік тому відомий у Кривому Розі діджей Олександр Вальмонт спробував себе у ролі фермера. Він почав вирощувати мікрозелень. Під час весняного карантину через COVID-19 нічні клуби зачинили. Тож фермерство допомогло пережити йому складний період. Про це повідомляє Первый Городской, пише agronews.ua.

«Я поставив редиску під фітолампи. Вона виросла і я просто її відірвав, спробував. І ось 2 листочки були на смак як редиска. І я подумав, навіщо чекати, можна і так їсти», — розповів Вальмонт.

На фермі площею у 80 квадратних метрів вирощують до 20 видів культур: соняшник; гірчиця; листя салату; петрушка; редис; амарант; базилік; фіолетова капуста; горох; сочевиця; а також їстівні квіти для сервірування страв.

Продажі господар здійснює через власну інстаграм-сторінку. На брак клієнтів не скаржаться, хоча й працюють тільки по місту.

“Коли ми тільки починали вирощувати, було приблизно 25 –30 видів. Зараз ми звели до мінімуму, до найпопулярніших культур. Краще мати хорошу якість”, – зазначив діджей.

На цій мікрофермі працює всього 2 людини. Допомагає діджею-мікрофермеру Олег Томілін. Хлопець навчається на агробіотехнолога на третьому курсі столичного університету біоресурсів та природокористування. Продовжує родинну династію агрономів.

Діджей Вальмонт зазначив, за аналогією ферм, де коровам вмикають класичну музику для покращення надоїв, для кращої врожайності вмикає своїм підопічним електронну музику. Чи є від того ефект, підтверджень немає, але діджейська практика зайвою не буде.    


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: