НОВИНИ

Фермер виростив унікальний сорт манго

08.12.2021 11:01
P5M7EKASDBERVNVD3XRATVH62Q

Фермер, який вирощує близько 119 сортів манго, багато з яких є унікальними. Це дерева, які витримали випробування часом, а деяким з них більше 200 років. Про це повідомляє thenationalnews.com, пише agronews.ua.

«Згідно наших записів, вони зберігалися протягом семи поколінь. Це місце називалося bada bagh (великий са), і у нас було понад 160 сортів манго, які я пам’ятаю з дитинства», – розповідає фермер Хан.

Це це не якісь старі запущені манго. Деякі варіанти на смак нагадують банани, інші – солодкий лайм; деякі набувають форму і відтінок яблук; деякі зовсім не солодкі на смак; а інші мають смак, схожий на кмин. Міні-мавінакі настільки малі, що важать всього 50 грамів, тоді як бага-голас досягає 1,25 кілограма (середня вага манго становить близько 200 грамів).

«У нас є дерева манго, які дали врожай, незважаючи на зміну клімату та погодні примхи. Деякі варіанти плодоносять вже в лютому і навіть в серпні, залежно від сорту», – розповідає Хан.

Хан передав багато манго в Індійський інститут садівничих досліджень, який провів дослідження і сказав, що це унікальні манго, які більше ніде не вирощуються. Близько 60 відсотків цих варіантів були збережені та вирощені в інституті.

Читайте також: Селекціонери представили новий ідеальний сорт яблук.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: