НОВИНИ

Фермер обміняв 200 т соняшника на пальне

26.05.2022 15:03
nasinnia-soniashnyka-1

У Чернівецькій області завершується посівна — досівають кукурудзу, гречку, соняшник, цукровий буряк та картоплю. Через війну фермери зіштовхнулись з проблемою нестачі пального. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Як розповів фермер Андрій Сливка, який має понад 400 га землі, аби засіяти поля він взяв 5 млн грн у кредит. Також частину вирощеного урожаю поміняв на пальне.

Фермер сіє ячмінь, пшеницю, соняшник, кукурудзу та сою. На весні він не продав минулорічний врожай, бо закордоном невигідна ціна, а замовник в Україні не міг розрахуватись.

«На початку війни з нами не розрахувалися покупці зерна. Частину ми продали за «живі» гроші, а частину поміняли на міндобриво та пальне», — розповів аграрій.

Так, фермер обміняв 200 т соняшника на пальне.

Перший урожай зерна фермер планує зібрати через два місяці. Однак не почне його продавати, поки ціна на ринку не стане вигідною. Зерно зберігатиме на складі, для цього зараз збільшує площу господарських приміщень.

«Вартість соняшника на зовнішньому ринку знизилась. Наприклад, у Болгарії він на початку війни коштував приблизно $850, а зараз $750», — додав фермер.

Наразі підприємство закуповує пальне по талонах.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: