НОВИНИ

Фермер Дніпропетровщини сплатив 2 млн грн за незаконне використання землі

21.10.2019 07:37
06092019_30

За позовом прокуратури суд стягнув до бюджету понад 2 млн грн за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів. Повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

За позовом Дніпропетровської місцевої прокуратури №4 господарський суд Дніпропетровської області стягнув з одного із товариств з обмеженою відповідальністю в дохід бюджету міста Дніпра понад 2 млн гривень.

Під час розгляду справи встановлено, що товариство, яке є власником нерухомого майна, розміщеного на комунальній землі, з 2005 р. право користування земельною ділянкою не оформляло, договори оренди з міською радою не укладало, державну реєстрацію не проходило, плату за землю у відповідних розмірах не здійснювало.

Водночас, відповідно до ст.206 Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним. Плата за землю — це загальнодержавний податок, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

Таким чином, відповідач як фактичний користувач земельної ділянки без достатньої правової підстави зберіг у себе кошти, які мав сплатити за користування нею. Суд зобов’язав його повернути їх власнику земельної ділянки на підставі ст.1212 Цивільного кодексу України.
Прокуратура і надалі послідовно захищатиме в суді порушені інтереси держави у сфері державної власності та бюджету.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: