НОВИНИ

Феноменальне рішення для контролю хвороб саду та винограду

30.05.2022 09:01
Newly,Formed,Bunches,Of,Baby,Grapes.,Green,Flowers,Of,Grape,

Потепління практично по всій території України створило сприятливі умови для активного розвитку та поширення шкідливих організмів, зокрема збудників хвороб плодових культур і винограду. Тому навіть якщо у ваших садах і виноградниках візуальні прояви небезпечних хвороб поки що відсутні, фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK наголошують на важливості профілактичних обприскувань, щоб не допустити потенційних втрат майбутньої врожайності,пише  agronews.ua.

«Контроль комплексу хвороб плодових і винограду – дуже відповідальний аспект успішної технології вирощування цих культур, тож зволікати з цим питанням, особливо за наявних гідротермічних умов, не варто, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Вже зараз фахівці нашого агрономічного департаменту із різних регіонів України фіксують на яблуні інфікування молодих листків борошнистою росою, подекуди паршею, на персику – відзначають інтенсивний розвиток кучерявості листя, а на абрикосі та вишні – інтенсивне поширення моніліозу; щодо винограду, то в усіх регіонах вирощування спостерігаються прояви оїдіуму. Надалі, із підвищенням температурного режиму і за наявності вологи, до цих небезпечних хвороб додадуться й інші, що за несвоєчасного проведення захисних заходів значно ускладнить ситуацію. Тому наразі надзвичайно важливо скоригувати систему захисту із застосуванням високоефективних фунгіцидів з широким спектром дії».

Для контролю поширених хвороб у садах і виноградниках Олександр рекомендує застосувати контактно-системний фунгіцид профілактичної та лікувальної дії Феномен (каптан, 780 г/кг + флутриафол, 20 г/кг). Каптан контактна діюча речовина, яка після потрапляння на поверхню оброблюваних рослин утворює захисний шар, що попереджає повторне інфікування. Вона впливає на патоген, вступаючи в реакцію із групами білків, внаслідок чого руйнує основні ензими, необхідні для проростання спор. Володіючи профілактичними властивостями, каптан запобігає проростанню спор патогенів і проникненню їх у тканини рослин. А за рахунок мультисайтної дії на збудників він попереджає ризик виникнення резистентності.

Флутриафол – системна діюча речовина із контактною дією, що володіє захисними та лікувальними властивостями. Це інгібітор біосинтезу ергостеролу – основного стерину в мембранах клітин збудників хвороб. Мембрани клітин втрачають свої властивості, і патоген гине.

Феномен має розширений порівняно з іншими продуктами на ринку спектр дії. Він відмінно справляється борошнистою росою та паршею в садах, надійно контролює оїдіум та мілдью у виноградниках, а також може застосовуватись проти кучерявості листя, клястероспоріозу та моніліозу на персику і проти клястероспоріозу та моніліозу на абрикосі.

Завдяки оптимально підібраному складу він характеризується одночасно профілактичною та лікувальною дією проти патогенів і при цьому мінімізує ризик виникнення у них резистентності. Це готовий до використання комплексний фунгіцид, що не потребує бакових «партнерів».

Тож застосувавши його профілактично або за перших однак прояву хвороб, ви можете бути певні в надійності та ефективності захисту, отриманого культурами.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: