НОВИНИ

ФДМУ планує продати 80% переданих йому активів

25.10.2022 17:07
yaya-13501-623x370-1

Фонд державного майна України (ФДМУ) має намір продати 80% того майна, що в нього є. Про це в інтерв’ю «Радіо НВ» заявив голова ФДМУ Рустем Умєров, пише agronews.ua.

«Фонд поки що не управляє всім державним майном, яке є в країні. Є десь 3600 державних підприємств або установ, з яких 80 або 90%, на жаль, не працюють. І вони розподілені між приблизно сотнею державних управителів», — цитує його слова пресслужба фонду.

Умєров вважає, що ФДМУ потрібно трансформувати в інвестиційного оператора, щоб іноземні інвестори обрали його в якості партнера в Україні.

«У нас є багато маленьких майнових комплексів, і більшість із них у дуже віддалених куточках нашої країни. Це майно може стати дуже корисним малому і середньому бізнесу. Далі, є близько 7,6 млн м2 державної нерухомості. Тобто фонд може стати великим оператором нерухомого майна.

Також в управлінні Фонду держмайна є понад 50 тис. га земель.

“Ми разом з Мінагрополітики хочемо зробити  земельний банк. Ми хочемо з’єднати всі землі, які є під управлінням держави. Запропонувати інвесторам уже зараз, щоб вони орендували цю землю», — поділився Рустем Умєров.

Також, за його словами, необхідно до приватизації залучати іноземних інвесторів.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: