НОВИНИ

ФАО виділить $50 млн допомоги для сільського населення України

21.03.2022 16:02
dolari_FAO-8522

Війна в Україні впливає на продовольчу безпеку найуразливіших сільських домогосподарств. Про це йдеться у повідомленні Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), пише agronews.ua.

Як очікується, що конфлікт торкнеться 18 млн осіб, зокрема до 6,7 млн ​​осіб стануть новими внутрішньо переміщеними особами.

«Для сільських спільнот конфлікт призводить до великомасштабного переміщення, ускладнюючи наявні проблеми та знищуючи сільськогосподарські засоби дрібних фермерів», — йдеться у повідомленні.

За прогнозами, криза торкнеться сільського населення у всіх регіонах України.

ФАО розробила План швидкого реагування, розрахований на березень-травень 2022 р., у рамках якого планується виділити допомогу у розмірі $50 млн для 240 тис. сільського населення України.

Уточнюється, що організація коригуватиме адресність допомоги з урахуванням ситуації, що змінюється, аналізу раніше існуючих проблем і результатів швидкої оцінки потреб.

При наданні допомоги ФАО має намір підтримати дрібних фермерів по всій країні, які вирішили залишитися, у тому числі внутрішньо переміщених осіб і сімей, що їх приймають, які мають намір обробляти свої поля, рятувати свою худобу та виробляти продукти харчування.

«У рамках Плану швидкого реагування ФАО надасть багатоцільову грошову допомогу для задоволення невідкладних потреб і, де це необхідно і можливо, у поєднанні з підтримкою засобів для існування на основі сільського господарства в натуральній формі для виробництва продуктів харчування», — додали в організації.

Читайте також: Названо компанії, які фінансують війну проти України.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: