НОВИНИ

FAO удвічі збільшить допомогу українським фермерам

22.04.2022 12:00
1467063414_uborka_zernovykh_foto_003

Близько 115,4 мільйона доларів терміново потрібні, щоб запобігти подальшому погіршенню ситуації з продовольчою безпекою та погіршенням ланцюгів постачання продовольства в Україні. Про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO), пише agronews.ua.

В організації закликали терміново підтримати українських фермерів у посіві овочів протягом цього весняного сезону, а фермерам потрібно створити безпечні умови праці під час польових робіт.

Завдяки цьому плану, відповідно до переглянутого міжвідомчого звернення, FAO більш ніж удвічі збільшила свій початковий запит у розмірі 50 мільйонів доларів для підтримки 376 660 малих і середніх фермерських господарств або майже одного мільйона людей до грудня 2022 року.

«Оскільки внаслідок війни доступ до їжі, виробництво та загальна доступність продовольства погіршуються в багатьох регіонах України, зусилля зі зміцнення сільськогосподарського виробництва та функціонування ланцюгів постачання продуктів харчування будуть мати вирішальне значення для запобігання продовольчої кризи у 2022 і 2023 роках», — сказав Рейн Паульсен, директор FAO з надзвичайних ситуацій та стійкості.

Безпосереднє занепокоєння FAO полягає в тому, щоб підтримати поточний сезон весняних посівів і запобігти зриву збирання озимих культур в червні-липні, що може серйозно загрожувати продовольчій безпеці в країні та світі.

Читайте також: Рада пропонує спростити використання землі під час воєнного стану .



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: