НОВИНИ

Естонські фермери повстали на захист українських заробітчан

15.08.2020 16:07
245803

Сезонних робітників  з України, які порушили карантин в Естонії, мають депортувати додому вже сьогодні, 14 серпня. Однак фермери, які їх найняли на роботу, з цим не згодні. Про це повідомило видання ERR, пише agronews.ua.

До Південної Естонії українці прибули спецрейсом 21 липня. Місцеві фермери найняли їх для того, щоб працювати на полях та доїти корів.  Прибулих протестували на COVID-19 в Талліннському аеропорту , а потім помістили в карантин на два тижні перед початком роботи, після чого знову протестували.

Пізніше інспектори виявили, що українці порушили режим самоізоляції  46 разів. 17 робітників підозрюють у тому, що вони працювали, а не дотримувалися ізоляції. 

Департамент поліції Естонії та прикордонна служба  вирішили, що 12 найманих робітників мають повернутися до України вже 14 серпня. Але проти цього повстали місцеві фермери, які і наймали сезонних робітників. Аграрії вимагають компенсації й стверджують, що понесли збитки. Адже витратилися на переліт, харчування і проживання українців.  Але прокуратура відхилила їхні вимоги, а 12 українців таки депортували. 

Тепер естонські фермери збираються звернутися з позовом до суду. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: