НОВИНИ

Ердоган запропонував вивозити зерновим коридором нові товари

13.12.2022 10:07
censornet_news_800

Президент Туреччини Реджеп Ердоган запропонував російському президенту володимиру путіну розширити дію зернового коридору. Зокрема, розпочати експортувати через нього додаткові види продукції, крім уже узгоджених. У кремлі ж це у своєму звіті вирішили замовчати. Пропозиція була зроблена під час телефонної розмови Ердогана та путіна. Повідомляє obozrevatel, пише agronews.ua.

“Ердоган заявив путіну, що Анкара та москва можуть почати працювати над експортом різних продуктів харчування. І, поступово, інших товарів через зерновий коридор”, – йдеться в повідомленні.

Прикметно, що у звіті кремля про розмову про це не було згадано. Там лише зазначили, що було “розглянуто хід виконання Стамбульських домовленостей про вивезення українського зерна з чорноморських портів та експорт російської сільгосппродукції та добрив”.

“Ця угода носить комплексний характер. Що вимагає усунення перешкод для відповідних поставок з росії з метою забезпечення потреб країн, які найбільше цього потребують”, – сказали у путіна.

Зы свого боку, директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос раніше зазначив: росія нездатна забезпечити блокаду зернової угоди. Адже лідерство в угоді належить Ердогану.

“Це означає ослаблення позиції росії. Тобто об’єктивно росія не може забезпечити блокаду зернової угоди, фізичне транспортування зерна. А це означає, що потрібно зробити хорошу міну при поганій грі. Тобто інших варіантів у росії особливо не було. Вона не могла просто фізично. заблокувати цю угоду”, – наголосив експерт.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: