НОВИНИ

Епідеміологічну службу планують відновити за 2-3 роки

13.10.2020 10:32
ya-24089

Процес повноцінного відновлення функціонування протиепідеміологічної служби в Україні вже почався, він триватиме не один рік. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на телеканалі Zik, пише agronews.ua.

Міністр наголосив, що Україні роботу протиепідеміологічної служби буде відновлено. Він сказав, що поки що не впевнений, в якому саме вигляді відбудеться це відновлення, але, за словами чиновника, вже зараз для цього все робиться.

«Ми побачили повністю зруйновану протиепідеміологічну службу, ми плануємо, я не можу сказати, що вона буде у такому вигляді, але вона точно буде відновлена, і ми вже почали процес відновлення цієї служби через епідеміологів, через лабораторні центри наші, тобто вся робота, яку повинна робити протиепідеміологічна служба. Але, в той же час нам потрібно пройти великий шлях, у тому числі законодавчий, і ми хочемо створити дієву протиепідеміологічну службу», – пояснив він.

Пан Степанов підкреслив, що протиепідеміологічна служба має відповідати критеріям сьогодення та не мати тих проблем, які були раніше. Він сказав, що для такого відновлення необхідно близько 3 років.

Я думаю, термін, в який ми 100% зможемо сказати, що ми її повністю відновили – це 2,5-3 років, щоб повністю закінчити, але процес відновлення ми вже почали», – резюмував він.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: