НОВИНИ

«Епіцентр Агро» істотно відкоригував структуру посівів соняшнику

01.06.2021 09:33
chasche-huzhe.-podsolnechnik-i-plodorodie-pochvy_10

У поточному році компанія “Епіцентр Агро” засіяла яровими сільгоспкультурами 133,5 тис га, що становить 82% її земельного банку. Найбільші площі в структурі посівів зайняли кукурудза і соняшник – 76,2 тис га і 54 тис га відповідно. Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу, пише agronews.ua.

За словами керівника центрального офісу агрохолдингу та елеваторного напрямку «Епіцентр Агро» Світлани Нікітюк, через зміну ринкових трендів “Епіцентр Агро” в 2021 році істотно відкоригував структуру посівів соняшнику.

“Три роки поспіль ми віддавали перевагу високоолеїновому соняшнику, на який був високий попит на ринку з боку харчової промисловості. Однак пандемія і локдаун істотно вплинули на роботу ресторанів і фастфудів. В результаті навесні 2021 році частка посівів високоолеїнової олійної знизилася до 50%, або до 28 тис га”, – зазначила вона.

Як додав заступник керівника агрохолдингу, директор з виробництва “Епіцентр Агро” Богдан Черемха, на темпах і тактиці проведення весняної сівби позначилися кліматичні умови, температурний режим і опади – посівна почалася з соняшнику класичних гібридів і більш ранньостиглих холодостійких гібридів кукурудзи. При підвищенні температури повітря і ґрунту перейшли на високоолеїнові гібриди соняшнику і гібриди кукурудзи з FAO 370-350. В цілому ж, сівбу ярих культур здійснено на підприємствах «Епіцентр Агро» в допустимо-оптимальні терміни.

Нішеві культури  – голонасінний гарбуз, гречка та органічна соя – займають 1230 га у Хмельницькій області. Майже 800 га відведено під крапельне зрошення посівів гібридів кукурудзи та соняшнику. Також для забезпечення потреб тваринницького напрямку агрохолдингу здійснено посів кормової групи сільгоспкультур на площі 2320 га.

“В даний час посіви всіх культур знаходяться в хорошому стані», – підкреслив Богдан Черемха.

Нагадаємо, що небезпечний шкідник атакує посіви озимих культур.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: