НОВИНИ

Електронні земельні аукціони принесуть місцевим бюджетам 1,3 млрд грн

12.10.2019 11:08
unnamed

Рік тому, державне підприємство «СЕТАМ» та Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру розпочали пілотний проект впровадження електронних земельних торгів. За рік пілотного проекту з продажу прав оренди на державні земельні ділянки сільськогосподарського призначення на електронному аукціоні OpenMarketLand було продано 2692 лота на 187 млн грн, повідомляє  прес -службу ДП СЕТАМ.

За рік було реалізовано 2692 лота на 187 млн грн.

«Пілотний проект дозволив нам дослідити ринок та виявити значний платоспроможний попит на українську землю. Найдорожча – у Кіровоградській області, далі – Полтава та Вінниця», – наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Таким чином, за 7 років оренди місцеві громади отримають 1,3 млрд грн.

Статистика по регіонам виглядає так:

«Головне – всі бачать, що оренда в Україні недешева. Міф розвіяно. Ціни від 50 до майже 300 доларів за гектар. І бажаю подальшого продовження цієї успішної діяльності – адже тільки інтеграція електронних аукціонів та державних реєстрів дозволить виявити кінцевого власника, та забезпечить унеможливлення надконцентрації землі в одного власника. Це також дасть можливість встановити, чи є серед засновників юросіб іноземні громадяни», – сказав заступник голови ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» Денис Марчук.

Нагадаємо, у вересня 2018 року Державне підприємство «СЕТАМ» та Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру розпочали пілотний проект впровадження електронних земельних торгів.

30 вересня 2019 року – останній день пілотного проекту з продажу прав оренди землі на майданчику OpenMarketLand (ДП «СЕТАМ»).

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Агентства з розшуку та менеджменту активів) – це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет з використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: