ВАЖЛИВО

Електронна черга у Зерновому коридорі регулюється за хабарі, – керівник Прометею

02.03.2023 15:51
Зерно_доллар_1-920x619

Морський Зерновий коридор – точка опори українських агроекспортерів, можливо, тому нечесні на руку посадові особи терміналу Транссервіс-2008 вирішили на ньому «заробити». Повідомляє пресслужба компанії, пише  agronews.ua.

Електронна черга на завантаження, зовні публічна, приховує друге дно. Для того, щоб потрапити до неї, необхідно заплатити. Тема гаряча, оскільки простій суден дуже дорого коштує зернотрейдерам.

«Наші суховантажі багато днів перебувають у списках очікування на завантаження. Окрім затримок з боку інспекторів із РФ на Босфорі, ми спостерігаємо ситуацію, коли судна, які прибули після нашого, заплановані під завантаження  перед нами. Тобто вочевидь відбувається ручне управління процесом.

Так, на завантаження  з терміналу Транссервіс-2008 у порту «Чорноморськ» заплановані судна SANITA S, ASL ILEANA, EUROSUN та NADA, які прийшли до Стамбула набагато пізніше нашого судна MAGNUM.

Також до нас дійшли чутки, що за хабарі, які становлять 2-4 у.о. з тонни продукції, посадові особи цього терміналу пропонують «посприяти» з першочерговим поданням документів для внесення в електронну систему і проведенням судна через комісію JCC», – розповідає Сергій Ольховський, один з керівників Групи компаній Прометей.

Таким чином, фактичне завантаження в портах через даний термінал немає нічого спільного з електронним обліком, і цілком очевидно, що питання «вирішені» в обхід системи.

Публічно звертаємося до центральних органів влади та АМПУ звернути найпильнішу увагу на такий стан справ!

Компанія Прометей не має наміру йти на незаконні угоди, тому відкрито заявляє про непрозору ситуацію на припортовому терміналі Транссервіс-2008, який обслуговує проходження Зернового коридору. Нечесні особи мають бути виявлені та засуджені до реальних термінів покарання, їм не місце у європейському майбутньому, якого прагне наша країна!

«Оскільки ми хочемо жити та розвивати Україну, ми змушені боротися з цією гниллю. Не позбувшись її, ми не потрапимо на цивілізований ринок», — упевнений зернотрейдер.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: