НОВИНИ

Експорт зерна цього сезону може сягнути 49 млн т

26.02.2019 14:50

У маркетинговому сезоні 2018/2019 років очікується, що експорт українського зерна сягне 49 млн тонн. Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час 8-го Форуму швидкого реагування AMIS у Женеві (Швейцарія) 25 лютого, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Важливим є відкритий діалог та обмін інформацією між ключовими гравцями зернового ринку. Україна, у свою чергу, залишається стабільним, надійним партнером і експортером сільськогосподарської продукції. У цьому маркетинговому році ми очікуємо, що експорт зерна з України досягне позначки 49 млн тонн”, – сказала Ковальова.

За її словами, система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції (AMIS) упродовж багатьох років залишається провідною інституцією, націленою на підвищення прозорості та передбачуваності світового ринку зерна в контексті забезпечення світової продовольчої безпеки.

“У зв’язку з поточними ринковими викликами та спільною метою щодо забезпечення продовольчої безпеки, роль інформаційної платформи AMIS з кожним роком зростає. Україна, як один із ключових гравців зернового ринку, надає велике значення сталому та передбачуваному розвитку аграрного сектору, а також узгодженій політиці на міжнародному ринку сільськогосподарської та харчової продукції”, – прокоментувала заступник міністра.

За інформацією прес-служби міністерства, на Форумі у Женеві обговорювалися короткострокові перспективи та 5-річні прогнози розвитку світового ринку зерна. Окремо розглядалось питання переоцінки історичних показників виробництва зернових культур у Китаї і наслідків для оцінок світових запасів та використання на корми.

Зазначається, що система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції (AMIS) є міжвідомчою платформою (створена за ініціативою міністрів сільського господарства країн «Великої двадцятки») щодо підвищення прозорості інформації про ринки продовольчих товарів і поліпшення координації політичних заходів у період кризи. Система спрямована на збір, аналіз та розповсюдження інформації про національні та міжнародні ринки сільськогосподарської продукції; політику розвитку сільського господарства та сільської місцевості; міжнародні ринкові умови; потенціал країн – виробників сільськогосподарської продукції. Дослідження ринків, підготовка даних та прогнозування здійснюються за чотирма основними напрямками: пшениця, кукурудза, рис та соя.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: