НОВИНИ

Експорт заморожених ягід з України зростає

07.05.2021 13:45
1023059-1

Українські експортери, зокрема плодово-ягідної продукції, незважаючи на пандемію коронавірусу, продовжують здійснювати поставки по всьому світу, закріплюючи свою присутність як на ринках сировини, так і в сегментах товарів з доданою вартістю. Про це повідомляє Українська асоціація аграрного експорту, пише agronews.ua.

Так, доходи від експорту плодово-ягідної продукції у першому кварталі 2021 року становили 64 млн дол., повторивши результат за перший квартал 2020 року. Левова частка валютних надходжень тут традиційно формується завдяки волоським горіхам (35 млн дол.), замороженим фруктам (24 млн дол.), яблукам і грушам (близько 4 млн дол.). Порівняно з січнем-березнем 2020 року знизилися кількісні обсяги поставок за кордон волоських горіхів – до 12 тис. т (-29%), яблук і груш – до 5,6 тис. т (-32 %). Натомість експорт плодів і ягід у замороженому вигляді зріс до 11 тис. т (+ 7 %).

Загалом експорт Україною агропродовольчої продукції трохи відстає від показників 2020 року, однак його підсумкові результати, враховуючи окремі товарні групи та позиції, залежатимуть від кон’юнктури внутрішнього та світового продовольчого ринків, а також розвитку ситуації з пандемією, коли можуть бути запроваджені чергові обмеження міжнародної торгівлі.

Нагадаємо, що «Терра Фуд» першою розпочала експорт рослинно-вершкових сумішей до Марокко.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: