У січні-вересні 2019 р. збереглася тенденція збільшення експорту вітчизняних плодів та ягід. За 9 місяців цього року Україна експортувала плодово-ягідної продукції на суму $172 млн. Це на 10% перевищує минулорічний показник за відповідний період. Про це повідомив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Богдан Духницький, передає прес-служба Інституту.
Експорт волоських горіхів приніс Україні $75 млн, заморожених фруктів —$63 млн, яблук і груш —$14 млн, ягід —$12 млн.
При цьому, експорт волоських горіхів зріс майже на 80% — з 20 тис. т до 36 тис. т, яблук і груш (+52%) — з 29 тис. т до 44 тис. т, а заморожених плодів і ягід — з 36 тис. т до 37 тис. т.