НОВИНИ

Експорт тваринницької продукції до ЄС може зупинитися

25.11.2019 13:49
Export

Україна не зможе з 2022 року експортувати свою тваринницьку продукцію до Європейського Союзу, якщо не приведе своє законодавство та нормативні документи у відповідність до нового регламенту ЄС. Про це заявив національний координатор проекту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) Віталій Башинський, повідомляє Укрінформ.

“Якщо Україна не ухвалить законодавчих актів стосовно благополуччя тварин та антибіотикорезистентності, у 2022 році, коли вступить в дію новий регламент ЄС, експорт (тваринницької продукції — ред.) з України буде обмежений”, – сказав Башинський.

Він зазначив, що сьогодні в Україні вже широкомасштабно застосовується програма державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та інших забруднювачів у продукції тваринного походження.

“Саме завдяки цій роботі Україна на сьогодні є експортером своєї тваринницької продукції до ЄС”, – наголосив експерт FAO.

Згідно з даними Держстату, за 9 місяців 2019 року Україна експортувала живих тварин та продуктів тваринного походження на 958,7 млн доларів, що на 8,2% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, до країн ЄС за січень-вересень 2019 року було експортовано цієї продукції на 258,1 млн доларів, на 10,2% менше, ніж за 9 місяців 2018 року.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: